Leestijd: 2 minuten

Het coronavirus hield de wereld een tijd in zijn greep. Er golden allerlei maatregelen en beperkingen, ook in de verschillende landen waar Bible League werkt. Welke invloed had dit? Perparim Hidershaj, directeur van Bible League Albanië vertelt hoe het werk in zijn land doorging en er zelfs nieuwe kansen ontstonden.

Nieuwe mogelijkheden tijdens corona

Toen de lockdown in ons land begon, wisten veel kerken niet wat ze moesten doen. De maatregelen maakten het werk moeilijk. Eén van de voorgangers waar we mee samenwerkten, overleed aan corona en een aantal anderen raakten besmet. Toch ontstonden er nieuwe mogelijkheden om het Evangelie te delen.

“God kan alles ten goede keren!”

Veel mensen bereikt

Aan het begin van de lockdown hadden we al snel online Bijbelstudiegroepen opgezet. We stimuleerden kerken om gelovigen aan te moedigen een Bijbelstudiegroep te starten met hun eigen familie. We kregen speciale toestemming van de politie om naar mensen toe te gaan om hen te voorzien van Bijbelstudiemateriaal. We maakten gebruik van ons grote netwerk en konden zo veel mensen bereiken met het Evangelie. Veel van hen zijn met hun gezin begonnen aan Project Filippus. Hierin zien we dat God alles ten goede kan keren!

Dat blijkt ook uit de hoeveelheid mensen die zijn bereikt via de telefoon, video’s, videogesprekken en sociale media. Familieleden die niet geloofden hoorden zo het Evangelie en zijn tot geloof gekomen!”

Help je mee?

Veel mensen in Albanië hebben in tijden van de coronacrisis het Evangelie gehoord en zijn tot geloof gekomen. Het coronavirus hield God niet tegen om het Evangelie te laten verspreiden. Help je mee om nog meer mensen in Albanië te bereiken met het Evangelie?

Ja, ik help mee!