Leestijd: 2 minuten

Je staat er niet altijd bij stil hoe bijzonder sommige dingen zijn. Het hebben van stromend water, een dak boven je hoofd of een volle boekenkast met meerdere exemplaren van de Bijbel…

In de maand januari 2022 organiseerden verschillende Nederlandse organisaties de Maand van de Bijbel. Samen vroegen we aandacht voor het meest bekende en meest gelezen boek ter wereld: de Bijbel. Ook wij deden mee en keken daarbij graag verder dan onze landsgrenzen. Want wat als je geen mogelijkheid hebt om een Bijbel te kopen?

“Mensen die al jaren smachtten naar een eigen Bijbel, waren tot tranen toe geroerd”

Er zijn verschillende verhalen uit Ethiopië waarin mensen via Project Filippus voor het eerst in aanraking komen met Gods Woord. Wat een enorme impact heeft de Bijbel in het leven van deze mensen! Het belang van het hebben van Gods Woord voor (nieuwe) gelovigen benadrukt dominee Adugna: “Zonder Gods Woord is er geen groei!”

In 2021 mochten we meer dan 2,1 miljoen mensen bereiken met het Woord van God. Mensen die nog nooit van Jezus Christus gehoord hadden, leerden Hem kennen. Mensen die al jaren smachtten naar een eigen Bijbel, waren tot tranen toe geroerd door dit bijzondere geschenk. Levens van volwassenen, jongeren en kinderen veranderden volledig. Ook hier in Nederland zagen we groei: qua bidders, inkomsten en vrijwilligers. We zijn dankbaar voor alles wat Hij gegeven heeft in 2021. En ook jou willen we bedanken voor al jouw gebeden, giften en inzet!

We zien uit naar al het bijzondere wat er gaat komen in 2022. We hopen dat de stijgende lijn doorzet en wereldwijd nog meer mensen toegang krijgen tot de Bijbel. Om dit te realiseren zijn we bezig met het opstarten van projecten in nieuwe landen, daar vertellen we je later in het jaar meer over. De groei in Nederland zorgt ervoor dat we ook meer mensen nodig hebben die (vrijwillig of betaald) de handen uit de mouwen steken voor Bible League.

Ons werk doen we in afhankelijkheid van Hem en samen met u. Daarom wil ik je vragen om te (blijven) bidden. Zowel voor het werk in Nederland als wereldwijd.

Rick van Heusden