Leestijd: 2 minuten

Sheshe, een tienermeisje, groeide op met haar twee broers en zussen in Gutu, Zimbabwe. Ze is afgestudeerd aan de middelbare school en verkoopt groenten met haar moeder op de lokale markt. “Als eerstgeborene zag ik hoe mijn vader mijn moeder mishandelde en ons verliet, wat me veel pijn deed. Maar mijn moeder heeft mijn karakter gevormd en me geleerd een verantwoordelijk persoon te zijn en een positieve houding te hebben.”

Project Filippus

Gutu is een buitenwijk met een hoog percentage aan prostitutie en criminele activiteiten. Maar Sheshe’s familie heeft geleerd om in vrede en harmonie met anderen te leven en elke zondag naar de kerk te gaan. “Ik hoorde over de Bijbelstudie van Project Filippus via mijn moeder. Ik merkte veranderingen in haar gedrag en hoe ze met anderen omging. Ik vroeg haar ernaar, en ze verbond me met andere jongeren, en ik begon deel te nemen aan het programma in mijn gemeenschap. “

Gods Woord begrijpen

Het verhaal van Filippus, die door de Heilige Geest werd geleid om Gods werk te doen, inspireerde haar. Het hielp haar te begrijpen dat veel mensen die met hun Bijbel naar de kerk gaan, het eigenlijk niet begrijpen. Ze hebben Bijbelstudies nodig om Gods Woord veel beter te begrijpen. “De Bijbelstudie heeft mijn karakter en perspectief op het leven aanzienlijk veranderd. Vroeger kon ik het mijn vader niet vergeven dat hij ons als gezin in de steek had gelaten, maar later vergaf ik hem en accepteerde ik wat er gebeurd was.”

Bespot door vrienden

Sheshe leest nu de Bijbel en deelt die met haar buren en vrienden. Hannah is haar favoriete Bijbelpersonage, omdat God haar gebed verhoorde en haar een kind gaf. In het begin bespotten Sheshe’s vrienden haar omdat ze naar de kerk ging en het Goede Nieuws deelde. “Ze dachten dat ik gek was, maar ik kreeg het vertrouwen om zonder angst, door de Heilige Geest, door te gaan. Nu steunen sommigen me om Gods werk te doen.”

God dienen

Ze wil God dienen en het Evangelie delen met jonge mensen in haar gemeenschap die gevangen zitten in alcohol- en drugsmisbruik. Haar gebed is om verzoend te worden met haar vader en samen te leven als een gelukkig gezin. Ze droomt ervan om het leven van haar ouders te veranderen en financieel stabiel te zijn.

“Ik droom ervan om armoede uit te roeien en mensen in mijn gemeenschap te helpen verlossing te vinden door middel van het Bijbelstudieprogramma. Ik waardeer oprecht iedereen die ons genereus Bijbels en studiemateriaal heeft gegeven. Moge de goede Heer je voortdurend zegenen als je Gods Woord deelt aan anderen!”

Help je mee?

Shehse leert door Project Filippus Gods Woord en liefde kennen. Haar leven verandert en nu wil ze niks liever dan het Evangelie delen met mensen die gevangen zitten in o.a. alcohol- en drugsmisbruik. Help jij mee om het Evangelie in Zimbabwe nog verder te verspreiden?

Ja, ik help mee!