Leestijd: 2 minuten

Turend uit het autoraampje zie ik het dorre landschap van Tanzania voorbij flitsen. Af en toe rijden we langs een paar hutjes. Onder de bomen zitten groepjes mensen met boekjes op hun schoot die ik inmiddels herken.

Project Filippus

Ook hier draaien inderdaad meerdere groepen Project Filippus,” vertelt Kitto Nicodemus, lokale partner van Bible League. Samen zijn we op weg naar een dorp waar veel mensen uit de omgeving samenkomen om meer van Gods Woord te leren. Als we na een lange autorit aankomen zien we een paar hutjes en een ‘kerkgebouw’ staan. Althans, iets wat er voor door moet gaan. Het zijn een paar rijen stenen op elkaar, ongeveer zo hoog als ons middel.

De droom is dat dit moet uitgroeien tot een echt kerkgebouw. In het midden zit een groep kinderen ademloos te luisteren naar de jongeman die hen enthousiast en vol passie toespreekt. Ze zingen en hebben plezier samen. Om het ‘gebouw’ heen zitten diverse groepjes. Ze zijn allemaal uit de directe omgeving samengekomen om Project Filippus te houden. Iedereen luistert aandachtig naar de Filippussen en geeft enthousiast antwoord op de gestelde vragen.

De man op de fiets

Dan komt er in de verte een man aangefietst. Hij stopt om iemand iets te vragen, kijkt op en fietst dan recht op Nicodemus af. Hij begint vol overgave te praten en gebaart druk met zijn handen. Nicodemus spreekt rustig met de man. Na een paar minuten vertrekt hij weer en fietst langzaam uit ons zicht. Ik vraag Nicodemus wie deze man was en wat hij kwam doen.

Met een grote glimlach vertelt hij: “Deze man komt uit een dorp zo’n 70 kilometer verderop. Hij is hier in de buurt op bezoek bij zijn familie en hoorde over Project Filippus. Toen hij begreep dat ik hier vandaag zou zijn is hij meteen op zijn fiets gesprongen om te vragen of we ook in zijn dorp Project Filippus willen starten.” Het beeld van de man op de fiets blijft in onze gedachten als we weer verder rijden.

Help je mee?

De honger naar Gods Woord is groot en het wakkert het verlangen in ons nog verder aan om ook het dorp van deze man te bereiken. Help jij mee om het Evangelie in Tanzania nog verder te verspreiden zodat we onder andere het dorp van deze man ook gaan bereiken?

Ja, ik help mee!