Leestijd: 2 minuten

Midden in het kleine dorp Mwamapalala klinkt vrolijk gezang en geklap. Het is de gemeente van dominee Shadrack die samenkomt. Zeven maanden geleden was hier nog helemaal niks. Geen kerk en zelfs nog geen Bijbelstudiegroep. De jonge mannen die vol blijdschap zingen, de vrouwen die meebewegen op de gezangen en de kinderen die vrolijk lachen; geen van hen wist ook maar iets over Jezus Christus.

“Nadat ik opgeleid was tot een Filippus wist ik dat ik naar Mwamapalala moest gaan. Veel mensen hier leven in geestelijke duisternis en vereren afgoden. De mensen hadden het Evangelie nodig,” vertelt dominee Shadrack.

“We begonnen met een klein Project Filippus groepje. Maar dat groeide in zeven maanden tijd uit tot een complete gemeente die de afgodenverering achter zich heeft gelaten!” Zelf kwam dominee Shadrack in 2016 tot geloof. Al snel groeide in hem het verlangen om God te dienen.

“Project Filippus is een geweldige methode om mensen te bereiken. Het programma is heel eenvoudig en laagdrempelig. Het helpt me enorm om mensen die het Evangelie nog niet kennen bekend te maken met Gods Woord.” Inmiddels is Shadrack dus dominee van een groeiende kerk. Maar hij wil meer: “Omliggende dorpen zijn nog helemaal niet bereikt met het Evangelie. En ook zij moeten het horen! Daarom willen we ook daar Project Filippus starten.”

Dominee Shadrack is één van de weinigen met een motor. Zijn dienstbaarheid is daaraan meteen zichtbaar. Boven de koplamp heeft hij een bordje met de tekst ‘Nitume mimi Bwama, oftewel ‘Zend mij, Heere’.

Help je mee?

En terwijl je dit verhaal leest, rijdt Shadrack met zijn motor richting afgelegen dorpjes in Tanzania om daar mensen te bereiken met Gods Woord. Help je hem mee om het Evangelie in Tanzania nog verder te verspreiden?

Ja, ik help mee!