Leestijd: 3 minuten


Julia, 55, wil het Evangelie delen. Maar ze weet niet hoe ze moet lezen of schrijven. Ze is moeder van vier kinderen en woont in Maleisië. Het leven is eenvoudig. De voornaamste bezigheid is landbouw; de mensen vangen vis in de nabijgelegen rivier wanneer ze voedsel nodig hebben. Ze verzamelen regenwater voor dagelijks gebruik en halen drinkwater uit diepe putten. Voor elektriciteit gebruiken ze zonnecellen. Jarenlang beoefende velen in deze gemeenschap hekserij en heidense aanbidding.

Hoofdpijnen

Julia leed aan enorme hoofdpijnen. “De vreselijke pijn in mijn hoofd liet me lange tijd lijden; ik sliep nauwelijks.” Ze probeerde kruidenoliën te gebruiken, maar het hielp niet. Er was een sjamaan, een genezer, in haar gemeenschap, maar Julia benaderde hem nooit. Gelukkig leerde ze in 2015 de ware Genezer kennen.

Dat jaar kwamen enkele christelijke evangelisten naar haar gemeenschap. Ze deelden het Evangelie met Julia en haar man en baden voor hen; het paar kwam tot geloof en voelde dat ze nieuwe mensen waren geworden. Jezus veranderde haar leven en gaf haar volledige vreugde. Hij bracht haar ook verlichting van de pijn.

Genezing

“Toen de kerkleiders kwamen en voor mij baden, genas Jezus me onmiddellijk. Ik dacht bij mezelf, ‘Als ik Jezus niet had gekend, denk ik dat ik nu dood zou zijn.'”

Nadat ze tot geloof was gekomen, wilde Julia het Evangelie met haar gemeenschap delen, maar ze wist niet hoe. Ze kon zelf de Bijbel niet lezen, omdat ze niet kon lezen of schrijven. Maar ze gebruikt haar ervaring om de mensen te vertellen wie Jezus is en wat Hij kan doen.

“God gebruikte mijn situatie als een persoonlijk getuigenis om te delen met de mensen in mijn gemeenschap. Toen ik hun mijn verhaal vertelde, waren ze verbaasd en wilden ze dezelfde ervaring hebben, dus vertelde ik ze over Jezus. Ook zij werden gezegend en genazen door gebed. Ik weet niet hoe ik de Bijbel moet delen, maar als ik mijn verhaal deel met de mensen, kan ik nooit fout gaan.”

De eerste christenen in hun gemeenschap

Julia en haar man waren de eerste christenen in hun gemeenschap; nu kennen veel mensen in onze gemeenschap Jezus Christus als Heer, Redder en Genezer. “Al mijn familieleden geloven nu in Jezus, en slechts drie moeten nog worden gedoopt, maar binnenkort zullen ze dat ook doen. Ik wil dat alle mensen in mijn gemeenschap Jezus zullen leren kennen zoals ik Hem heb mogen leren kennen, dus blijf ik mijn persoonlijke ervaring met hen delen.”

Julia is enthousiast om meer over Jezus te weten te komen en te leren om het Evangelie te delen. “Ik wil de Bijbel bestuderen, omdat ik honger heb naar Gods Woord, maar ik weet niet hoe ik moet lezen of schrijven. Ik luister daarom altijd graag naar de onderwijzingen van onze christelijke leiders.”

Help je mee?

Velen hier zitten in hetzelfde schuitje. Ze willen Gods Woord bestuderen en Bijbelstudieleiders worden, maar de meeste kerkoudsten kunnen niet lezen en schrijven. Ze hebben honger naar Gods Woord en willen graag het Evangelie delen. Help je mee om deze mensen te helpen met alfabetisering, zodat zij leren lezen en schrijven aan de hand van de Bijbel?