Leestijd: 2 minuten

Je vader op jonge leeftijd verliezen is een tragisch verlies. Rani, een 13-jarig meisje, verloor haar vader toen ze heel jong was, en het was haar moeder en oma die haar hielpen om te gaan met deze vreselijke pijn. Ze woont met  haar moeder in het huis van haar oma in Narsipatnam in de zuidelijke deelstaat Andhra Pradesh in India.

“Ik verloor mijn vader bij een vrachtwagenongeluk toen ik zeven was en sindsdien logeren we bij mijn oma. Mijn moeder werkt als dagloner om onze dagelijkse lasten te dekken. Mijn oma is christen en vraagt me altijd om samen met haar naar de kerk te gaan. Ik had veel vragen in mijn hoofd en mijn moeder moedigde me ook niet aan om naar de kerk te gaan. Maar ik hou van mijn oma en geniet ervan om bij haar te zijn. Zee houdt ook van me en deelt verhalen. We hebben een goede tijd samen.”

De oma van Rani bad altijd voor haar en op een dag vroeg ze haar om naar de zondagsschool te gaan. En zo begon Rani naar de zondagsschool te gaan. Zij bestudeert nu lessen uit het Evangelie van Johannes. Er zijn veel kinderen en ze heeft veel van haar vrienden in deze klas ontmoet. “Mijn leraar is erg aardig voor me en legt alles heel duidelijk uit.”

“Ik begrijp nu dat er een Hemelse Vader is die zoveel van me houdt. Ik mis mijn eigen vader zo erg dat ik blij ben dat ik een Hemelse Vader heb. Ik weet dat Jezus van mij houdt. Ik hou ook van Hem en bid elke dag. Mijn grootmoeder is blij dat ik de Bijbel lees en bestudeer.”

Help je mee?

Rani verloor haar vader op jonge leeftijd. Via haar oma komt ze in aanraking met de Bijbelstudie van Project Filippus. Ze leert dat Jezus van haar houdt en dat ze een Hemelse Vader heeft. Dit geeft haar hoop en troost, ondanks dat ze haar eigen vader nog steeds heel erg mist. Help je mee om het Evangelie in India verder te verspreiden, zodat nog meer kinderen zoals Rani hoop zullen vinden bij hun Hemelse Vader?

Ja, ik help mee!